Relax

 

Relax, nothing is under control

5 september 2015

 

 

 

 

Op uitnodiging van Schunck zal stichting Union by Fiction op zaterdag 5 september tijdens Cultura Nova een kleine groep deelnemers (uit Heerlen) meenemen achter de schermen. Normaal gesproken zien de bezoekers van een tentoonstelling of voorstelling een eindresultaat. Tijdens dit project van één dag zullen de deelnemers en publiek zelf de voorstelling maken. Niks wordt kant-en-klaar gepresenteerd, niks is onder controle…

 

Het team van Union by Fiction bestaande uit 3 beeldend kunstenaars en 1 theatermaker/ regisseur zal dit proces professioneel begeleiden. Het team zal zorgen voor materialen en inspiratie en samen met de deelnemers gedurende de dag bouwen aan een beeldende theatrale actie die later de dag zal worden uitgevoerd. Er wordt gewerkt met eenvoudige materialen die voor iedereen eenvoudig te bewerken zijn. Houten latten, touw, karton, tape, spijkers en schroeven zijn de materialen waarmee gewerkt wordt.

 

Wat er precies gemaakt wordt zal deze dag in de groep bedacht worden. Op deze manier worden de deelnemers echt meegenomen in het creatieve proces achter de schermen. We stellen ons voor dat er grote constructies van houten latten gebouwd gaan worden. Deze constructies kunnen van alles voorstellen (van dieren tot machines tot… bedenk het maar). De objecten kunnen bewegen en worden bediend door de makers. ’s Avonds zullen ze in een actie tot leven komen. Wellicht gaan ze door de stad bewegen, wellicht een actie op een plein. Misschien worden ze wel uiteindelijk in brand gestoken? Kortom het hele proces is nog open.

 

Bij goed weer werken we buiten. Bij slecht weer werken we in Schunck.

De performance zal buiten plaats vinden op het Pancratiusplein in Heerlen om 20.30u

We werken vanaf 10u tot ongeveer 17-18u. Om 13u is er een (gezamenlijke) pauze. De performance vindt ’s avonds plaats om 20.30u. We verzamelen dan weer om 19.30u.

Deelnemers wordt verzocht om zwarte kleding mee te brengen voor tijdens de actie.

 

Interesse om deel te nemen? Mail dan naar Erik Habets: habetserik@gmail.com