Baumhaus

 

 

mei - september 2011

 

krantenknipsel 1 - krantenknipsel 2 - krantenknipsel 3

krantenknipsel 4 - krantenknipsel 5 - krantenknipsel 6

 

baumhaus

Projectomschrijving

Union by Fiction organiseert dit jaar het groots opgezette en unieke kunstproject Baumhaus op het drielandenpunt in Vaals.

Dit in samenwerking met internationale partners, meer dan 200 deelnemers uit de Euregio zullen onder begeleiding van een internationaal team van professionele kunstenaars en architecten, een imposant gesamtkunstwerk laten verrijzen tussen de toppen van de bomen!

 

De basis van project Baumhaus is, zoals de naam al impliceert, de boom. Midden in het bos naast het grenspunt zal er een dorp van zes baumhausen gebouwd worden. Een Baumhaus is geen boomhut, maar een kunstwerk rondom een boom. Het thema van de baumhausen zijn de basislevensbehoeften, iets dat alle deelnemersgroepen en nationaliteiten met elkaar verbindt. De deelnemers uit Duitsland, België en Nederland zullen samenwerken tijdens de bouwfase van het project van 23 mei tot en met 17 juni. Zij worden begeleid in het proces van het maken van kunst, van idee tot en met de presentatie.

Naast deze sociaal-educatieve doelstelling is project Baumhaus ook een podium en ontmoetingsplek voor jonge talentvolle kunstenaars uit de euregio. Kunstenaars van verschillende disciplines zijn betrokken bij het project, zoals vormgevers, beeldende kunstenaars en architecten. Baumhaus is een cultureel onderzoek naar de relatie tussen de mens, kunst, techniek en de natuur.

 

Het project op het drielandenpunt zal worden ondersteund door voorportalen in diverse kunstencentra in de Euregio, waar via internetverbinding de werkzaamheden te volgen zijn. Ook vinden er in de weekenden tijdens het project verschillende interessante en leuke activiteiten plaats. Zo is er tijdens het Park Kolderiek festival, op 4 en 5 juni, ook een satellietproject Baumhaus in Sittard te bezichtigen.

Aan het Baumhaus-project werken de volgende architecten en kunstenaars mee:

 

Abitalbero Dario (i), Andre Houben (Flitzer) (d), Daniele del Grande (b/d/i), David Bade (nl), Erik Habets (nl), Etienne van Berlo (nl), Francois Salden (nl), Hein Smedts (nl), Jeroen van Bergen (nl), Jochen Caris (d), Linda Geurts (nl), Liv Langeslag (nl), Ludovic Demarche (b), Lukas Fourne (d), Marc Crefeld (d), Niko van Stichel (b), Pascal Koch (b), Ralf Nevels (nl), Raph Beumers (nl), Rogier Prevoo (nl), Sun Veerman (lux), Tanja Ritterbex (nl), Tirzo Martha (curacao), Veronique de Jong (nl)

Baumhaus @ Park Kolderiek Sittard

Klik voor meer foto's

Baumhaus week 1

klik voor meer foto's