Organisatie

 

Bestuur

 

Floor van Dijk, Voorzitter (Schunck* Heerlen)

Marijke Cieraad, Secretaris (Curator Odapark Venray)

Jos van Golde, Penningmeester (Directeur Groucho's A&A Financiële adviezen, Maastricht)

 

 

 

 

Project Management

 

Erik Habets

 

Erik Habets is initiatiefnemer en oprichter van de Stichting Union by Fiction. Hij studeerde aan de PABO en aan de Kunstacademie en is momenteel werkzaam als beeldend kunstenaar in Maastricht. Daarnaast is hij teamlid van stichting Arteswa en oprichter en voorzitter van stichting KVW2005 (kindervakantiewerk in Gulpen). Habets maakt dus geen keuze tussen zijn opleidingen maar brengt ze met regelmaat samen in zijn eigen beroepspraktijk en in initiatieven als KVW2005 en Union by Fiction. Voor UbF werkt hij als projectmanager en artistiek leider.

In zijn eigen beeldende werk is Erik gefascineerd door het mooie, bijzondere, maffe, banale, onzinnige en soms platte, trieste en lelijke wat het alledaagse leven te bieden heeft. De kunst van Erik Habets zit dicht op zijn huid, het is zijn projectie van zijn wereld zoals hij die ziet. Geen directe reactie op de actualiteit maar op het leven zelf van heel dichtbij. Hij plaatst de kleine dingen van het leven op een voetstuk. De verwondering over de dingen, gesprekken en/of situaties van mensen en dieren vormen het uitgangpunt. Vaak vervormt Erik Habets zijn uitgangspunten of trekt ze volledig uit zijn verband, echter altijd ten bate van het beeld. Door de fascinatie van Erik Habets in de belevenissen van zijn eigen personage en gebruik te maken van een behoorlijke dosis humor en onzin kan hij met een voelbare eerlijkheid de ongecompliceerde kant van het leven laten zien.

Dat neemt niet weg dat er in het werk van Erik Habets vaak een tweestrijdige ondertoon binnen sluipt, een ondertoon waar de doorgrondende beschouwer kritiek met een knipoog zal vinden. Erik Habets wil dat zijn werk tot nadenken stemt en vindt het daarbij heerlijk om verwarring en chaos te scheppen zodat ieder beschouwer zijn eigen conclusies kan trekken.

mail Erik: erik@unionbyfiction.nl

 

 

 

Wouter Boldewijn

 

Wouter Boldewijn is initiatiefnemer en mede-oprichter van Stichting Union by Fiction. Hij is afgestudeerd aan de universiteit van Maastricht aan de faculteit cultuurwetenschappen.

Tijdens zijn studie was hij lid van diverse opleidingscommissies en de faculteitraad. Daarnaast speelde hij met veel verve diverse rollen in amateurtoneelgezelschappen en is hij drummer in de band Spoondoctor O. Vanaf jonge leeftijd was Wouter al bezig met techniek en uitvindingen.

mail Wouter: w.boldewijn@gmail.com

 

 

 

 

 

Liv Langeslag

 

Liv Langeslag studeert in 2005 af aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht alwaar haar de jaarlijkse Academieprijs wordt toegekend. Haar werk is een boeiende mix van verschillende disciplines en is sterk positief en dynamisch. In de jaren na de academie werkt en woont zij in Berlijn en Amsterdam waar ze, naast haar werk in eigen atelier, ook deelneemt aan verschillende kunstprojecten. In 2008 betrekt Liv een atelier in Maastricht en is ze actief als PR- en projectmanager bij Union by Fiction.

mail Liv: liv@unionbyfiction.nl

 

 

 

 

Marijn Andree

 

Marijn Andree werkt als projectmanager bij Union by fiction en houdt zich bezig met het teamproces, PR, communicatie en de financiën. Ze studeerde af in de ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Maastricht. Tijdens haar studie was zij actief lid van de activiteitencommissie en heeft altijd binding gehouden met zowel de kunstsector en de sociale/dienstverlenende sector. Sinds enkele jaren is zij werkzaam als gedragswetenschapper binnen diverse (jeugd)zorginstellingen. Vanuit idealisme, passie en enthousiasme zet ze zich in voor de stichting. Ze houdt ervan om theorie en inhoud te combineren en te integreren met actief en creatief bezig zijn. Daarmee werkt ze aan de sociaal educatieve doelstellingen van de stichting en kijkt met een kritische blik naar het kunstzinnige proces! Haar werk voor Union by Fiction bestaat uit het beheer van de financien.

mail Marijn: marijn@unionbyfiction.nl

 

Joris Igor van Veghel

 

Joris van Veghel studeerde drie jaar aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht om vervolgens een meer theoretische en filosofische weg in te slaan. Hij studeerde, net als Wouter Boldewijn, af aan de Universiteit Maastricht, faculteit der Cultuurwetenschappen, Literatuur en Kunst Cultuur, met als Minor: Kunst en Cultuurbeleid. Eerder tijdens zijn studies was hij ook actief als lid en voorzitter van de Academie studentenvereniging Anubis. Door zijn werk als verkoopsmedewerker in een winkel voor kunstenaarsbenodigdheden heeft hij een ruime materialenkennis en bovendien staat hij nog steeds met een been in het kunstenaarsschap. Verder is hij zanger/gitarist in diverse bands. Binnen Stichting Union by Fiction heeft hij de functie van projectmanager.

mail Joris: joris@unionbyfiction.nl

 

Toon Verwegen

 

Toon is projectmanager voor de stichting. Hij studeerde sieraad,- en productvormgeving aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de gerenomeerde ontwerpstudio studio Job en het EKWC in 's Hertogenbosch. Na zijn studie richtte hij zich meer op de autonome kunst en werkt met enige regelmaat samen met Erik Habets aan diverse projecten.

 

mail Toon: toonverwegen@gmail.com